فهرست مطالب

پژوهش در بهداشت محیط - سال ششم شماره 2 (تابستان 1399)

فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط
سال ششم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • قاسم رنجبر، علی اصغر نجف پور، علی اکبر دهقان* صفحات 107-116
    زمینه و هدف

    عمده ترین و مهم ترین راه ورود فلزات سنگین به بدن انسان خوردن مواد غذایی به ویژه سبزیجات می باشد. به همین منظور در این مطالعه غلظت فلزات سنگین(سرب، کادمیوم، آرسنیک و جیوه) در سبزیجات مزارع حاشیه رودخانه کشف رود مورد بررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آزمایشگاهی تعداد 54 نمونه از سه نوع سبزی در دو ماه متوالی از سه مزرعه (یک مزرعه شاهد و دو مزرعه مورد) گرفته شد. مزارع مورد دقیقا در مجاورت رودخانه کشف رود انتخاب شد. عمل هضم اسیدی نمونه ها مطابق با روش های استاندارد صورت گرفت و از دستگاه جذب اتمی جهت تعیین غلظت فلزات سنگین نمونه ها و از نرم افزارSPSS و اکسل، جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.

    نتایج

    میانگین غلظت فلزات سنگین(سرب، کادمیوم، آرسنیک و جیوه) در نمونه های سبزیجات، متفاوت و در بازه زمانی و مکانی مختلف، متغیر مشاهده شد. بر اساس نتایج، سرب بالاترین غلظت متوسط (µg/L8/648) را در بین فلزات داشت. از بین سبزیجات منتخب، بیشترین آلودگی به فلزات سنگین به نمونه های شوید (µg/L2/192) مربوط بود.

    نتیجه گیری

    غلظت فلزات سنگین در برخی از نمونه های سبزیجات بیش از حدود مجاز ملی و بین المللی بدست آمد که می تواند ناشی از عوامل دیگر غیر از استفاده از فاضلاب جهت آبیاری باشد. با این وجود استفاده از پساب استاندارد جهت آبیاری کشاورزی نیازمند اقدامات کنترلی و عمل به وظایف دستگاه های مربوطه می باشد. واژه های کلیدی: سبزیجات، کشف رود، فلزات سنگین، کادمیوم، سرب، آرسنیک، جیوه

    کلیدواژگان: سبزیجات، کشف رود، فلزات سنگین
  • اسلام نظری، اصلان اگدرنژاد*، رضا جلیل زاده ینگجه صفحات 117-133
    زمینه و هدف

    تعیین کیفیت آب رودخانه ها برای تصمیم گیری در خصوص استفاده از آن ها بسیار اهمیت دارد. به همین دلیل، این تحقیق به منظور بررسی کیفیت آب رودخانه های استان خوزستان انجام شد.

    مواد و روش ها

    رودخانه های مورد بررسی شامل دز، کرخه، کارون، مارون و زهره که مطالعه حاضر با استفاده از داده های برداشت شده در طول سال 1397 در ایستگاه های معین بر روی این رودخانه ها انجام شد. بدین منظور، از استاندارد ایران، سازمان بهداشت جهانی و محیط زیست کانادا و دیاگرام های شولر و ویلکاکس استفاده شد. از شاخص های کیفی IRWQIsc و NSFWQI نیز برای تعیین رتبه کیفی آب این رودخانه ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آب رودخانه دز از نظر صنعتی خورنده است در حالی که سایر رودخانه ها دارای آب رسوبگذار برای مصارف صنعتی بودند. کیفیت آب دز از نظر شرب بهتر از سایر رودخانه های استان خوزستان بود لیکن این رودخانه نیز براساس دیاگرام شولر دچار منیزیم، سختی و کلر بالا شده است. برای مصارف کشاورزی استفاده از آب این رودخانه نسبت به سایر رودخانه ها بهتر بود. رودخانه کارون وضعیت متوسطی نسبت به سایر رودخانه ها داشت و کیفیت آب در بالادست بهتر از پایین دست است. براساس شاخص IRWQIsc دامنه تغییرات کیفیت آب رودخانه های دز، کرخه، کارون، مارون و زهره به ترتیب 83-71، 52-41، 55-39، 41-33 و 32-25 بود. نتایج شاخص NSFWQI برای رودخانه های دز، کرخه، کارون، مارون و زهره به ترتیب نشان داد که مقدار این شاخص در رودخانه های مذکور بین 77-65، 70-55، 68-58، 60-52 و 48-36 متغیر بود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج، کیفیت رودخانه دز در وضعیت نسبتا خوب قرار داشت. رودخانه های کارون و کرخه در وضعیت متوسط قرار داشتند و سایر رودخانه ها دارای وضعیت نسبتا بد بودند. براساس کلیه شاخص ها، کیفیت آب رودخانه زهره در وضعیت بد و رودخانه دز در وضعیت خوب قرار داشت. سایر رودخانه ها کیفیت متوسطی داشتند.

    کلیدواژگان: دیاگرام شولر، رودخانه دز، رودخانه کارون، شاخص کیفی آب، کیفیت آب
  • طاهره زارعی محمودآبادی*، بهروز به نژاد، پیروز پاسدار، سعید عمویی، بکتاش به نژاد صفحات 134-144
    زمینه و هدف

    ایجاد تصفیه خانه های فاضلاب به تنهایی نگرانی های زیست محیطی را بر طرف نمی کند بلکه برای رسیدن به استانداردهای مطلوب زیست محیطی باید عملکرد تصفیه خانه ها به طور مدام تحت بررسی و ارزیابی قرار گیرد. این مطالعه با هدف امکان سنجی مجدد از پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهر اردکان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی - مقطعی بود. که در یک دوره 6 ماهه از فروردین 1398 تا شهریور 1398 بر روی 48 نمونه ورودی و خروجی انجام گرفت. پارامترهای مورد بررسی شامل COD، BOD5، TSS، کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی بود که طبق روش های ارایه شده در کتاب استاندارد متد برای آزمایشات آب و فاضلاب اندازه گیری شدند. در نهایت نتایج با آزمون-های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، میانگین COD، BOD5، TSS ، کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی در خروجی به ترتیب 36/14، 56/4، 6/2 میلی گرم بر لیتر، MPN/100 mL 41 و MPN/100 mL 2/11 بدست آمد. همچنین راندمان حذف برای COD، BOD5، TSS ، کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی به ترتیب 27/96، 81/96، 84/98، 99/99 و 99/99 درصد بدست آمد.

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده نشان داد که سیستم تصفیه خانه فاضلاب اردکان در مجموع موجب کاهش قابل توجهی از مواد آلی و آلودگی میکروبی شده و دارای وضعیت مناسبی می باشد و با استانداردها در استفاده مجدد از پساب برای مصارف کشاورزی، تخلیه به آبهای سطحی و تخلیه به چاه جاذب، مطابقت دارد. نوع مقاله: پژوهشی

    کلیدواژگان: امکان سنجی، استفاده مجدد، تصفیه فاضلاب، پساب خروجی
  • کیوان شایسته*، گیتی بهبودی صفحات 145-160
    زمینه و هدف

    فلزات سنگین یکی از آلاینده های پایداری هستند که در طبیعت تجزیه نمی شوند و می توانند همراه پساب یا فاضلاب صنایع مختلف به محیط زیست وارد شوند. معمولا این فلزات به مقدار کمی برای عملکرد طبیعی بدن مورد نیاز هستند؛ اما ورود بیش از حد مجاز آن ها به بدن، مسمومیت ایجاد خواهد کرد. هدف این تحقیق نیز، مروری است بر روش های مختلف حذف فلزات سنگین که در قالب روش های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی ارایه شده است.

    مواد و روش ها

    در مقاله حاضر، پس از جست و جوی مقالات مرتبط منتشر شده در سال های 2014 تا 2019 در بانک های اطلاعاتی مانند Springer، Science direct، Scopus، Freepaper و John Wiley مراجع حاضر در متن جهت به دست آوردن آخرین یافته ها در زمینه ی روش های حذف فلزات سنگین انتخاب و مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    مطالعات نشان می دهد فلزات سنگین می توانند سلامتی انسان ها را تحت تاثیر قرار دهند، به همین دلیل حذف فلزات سنگین امری ضروری می باشد و روش های مختلفی برای حذف فلزات سنگین در قالب روش های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی از قبیل روش های غشایی، ته نشینی شیمیایی، تصفیه الکتروشیمیایی، تبادل یونی، جذب سطحی و زیست پالایی مورد استفاده قرار می گیرد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعات نشان داد، فلزات سنگین اثرات مخربی بر جای می گذارند و حذف و تصفیه این فلزات از آب و خاک ضرورت دارد. ارایه مزایا و معایب روش های حذف فلزات سنگین، امکان انتخاب روش مناسب از نظر هزینه و دسترسی به دانش فنی را، به سادگی امکان پذیر می کند.

    کلیدواژگان: حذف فلزات سنگین، تصفیه الکتروشیمیایی، زیست پالایی، ته نشینی شیمیایی، روش فتوکاتالیستی
  • ایمان شهیدی کاویانی* صفحات 161-172
    زمینه و هدف

    افزایش جمعیت منجر به گسترش صنایع شده و مدیریت نادرست صنایع منجر به آلودگی اراضی و آسیب های جبران ناپذیر به طبیعت و موجودات زنده می گردد. لذا بررسی نقش مراکز صنعتی در آلودگی محیط زیست و از آن جمله در خاک، یکی از مهم ترین اقدامات در زمینه کنترل آلودگی هاست. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان آلودگی خاک سطحی به فلزات سنگین و در معرض صنایع نفت انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق برای اندازه گیری میزان فلزات سنگین در مجموع تعداد 15 نمونه خاک سطحی در سه تکرار و از عمق 30-0 سانتی متری خاک برداشت شد. سنجش عناصر سنگین به روش طیف سنجی پلاسمای جفت شده القایی انجام پذیرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج میانگین میزان غلظت عناصر کادمیوم، سرب و مس در خاک میدان نفتی به ترتیب 1±40/2، 91/5±89/8 و 81/52±83/55 میلی گرم در کیلوگرم به دست آمد.

    نتیجه گیری

    میانگین مقادیر فلزات سنگین کادمیوم و مس از میانگین جهانی بالاتر و میانگین مقادیر سرب میانگین جهانی پایین تر به دست آمد. همچنین با توجه به درجه ی سمیت بالای کادمیوم می توان بیشترین خطر ناشی از آلودگی خاک را به کادمیوم اختصاص داد. محاسبه میزان آلودگی هر یک از سه عنصر و برای پنج ایستگاه نمونه گیری نشان داد که خاک منطقه نفتی نسبت به کادمیوم بیش از دو عنصر دیگر دارای آلودگی بوده و صنایع نفت در آلودگی خاک به کادمیوم بیش از دیگر عناصر اثرگذار بوده است. همچنین با محاسبه میزان شاخص های آلودگی خاک در ایستگاه های نمونه برداری شده و مقایسه آن ها نشان داد که همانگونه که انتظار می رفت خاک نواحی بهره برداری و سر چاه نفت نسبت به دیگر نواحی دارای میزان آلودگی شدیدتری بوده و اتخاذ تدابیر زیست محیطی شدیدتری برای این مناطق ضروری است.

    کلیدواژگان: آلودگی، فلزات سنگین، خاک، مناطق نفتی غرب کارون، استان خوزستان
  • بیان وکیلی، بهزاد شاهمرادی، نمامعلی آزادی، کژال کرمی، منا قصلانی، منا کرمی چشمه زنگی، بیان حسین زاده، شهرام صادقی* صفحات 173-181
    زمینه و هدف

    یکی از مهمترین منابع انتشار گاز متان، اماکن دفن بهداشتی زباله می باشد. اثرات گلخانه ای گاز متان را می-توان با تبدیل آن به سوخت کنترل کرد. هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات کمی و کیفی پسماند شهر سقز و ظرفیت-سنجی مقدار استحصال گاز متان ناشی از آن با استفاده از نرم افزار LandGEM در طی یک دوره 20 ساله از سال 1394 تا 1413 می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که به صورت توصیفی- مقطعی انجام شد، اطلاعات اولیه مانند مقدار زباله تولیدی، جمعیت شهر و مشخصات محل دفن زباله شهر سقز جمع آوری شد. برای پیش بینی جمعیت شهر سقز در سال های متوالی پیش رو، از آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390، جمعیت کنونی و نرخ رشد جمعیتی شهر سقز استخراج و مبنای محاسبه قرار گرفت. برای جمعیت های تخمین زده شده، با استفاده از بسته نرم افزاری LandGEM 3.02 پتانسیل تولید گاز متان از زباله های شهر سقز بدست آمد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که انتظار می رود، زباله تولیدی شهر از 62050 تن در سال 1395 به بیش 108805 تن در سال 1413 گردد. این مقدار معادل انتشار گاز متان از 32 تن در ساعت در سال 1395 به بیش از 2203 تن در ساعت در سال 1413 است.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه می تواند مورد استفاده مدیران شهری برای کنترل و مدیریت انتشار گاز متان به منظور کاهش اثرات منفی آن به خصوص در حیطه محیط زیست قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مواد زائد جامد شهری، متان، محل دفن، نرم افزار LandGEM، سقز
  • رسول علی نژاد، مهدی یوسفی*، حسین ابراهیمی پور، علی تقی پور، امین محمدی صفحات 182-192
    زمینه و هدف

    یکی از مهم ترین حلقه های ارتباط دهنده بین کاهش هزینه های سازمانی و حفظ کیفیت خدمات ارایه شده در آنها استفاده از مدل های مناسب برای مدیریت عملکرد کارکنان است؛ استفاده از این مدل ها می تواند باعث افزایش بهره وری کارکنان شود. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی حجم فعالیت های حوزه ی بهداشت محیط در مراکز بهداشتی درمانی انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر توصیفی و کاربردی بوده، که در دو بعد کمی و کیفی، انجام شد. پایلوت مدل طراحی شده در شبکه ی بهداشت و درمان شهرستان سوادکوه وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. هر 10 دقیقه بعنوان یک واحد کاری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    51 قالب کاری در حیطه ی فعالیت های حوزه ی بهداشت محیط شناسایی شد. مجموع واحد های کاری حوزه ی بهداشت محیط برابر با 1019 واحد محاسبه شد. از بین فعالیت های شناسایی شده موارد انجام بازرسی و ثبت اطلاعات آن در سامانه و به دنبال آن کلر سنجی روزانه به ترتیب با 100 و 84 مرتبه تکرار در ماه بیشترین تکرار را به خود اختصاص داده بودند.

    نتیجه گیری

    پرسنل هر سازمان برای ارتقای سطح بهره وری و افزایش کارایی و انگیزه های کاری و کاهش محرک های نا مناسب روانی محیط کار نیاز به ساز و کاری تعیین کننده برای کاهش نابرابری و مدلی ارزش گذار برای میزان کاری که فرد انجام میدهد دارد این امر با استفاده از مدل هایی همچون مدل معرفی شده در این مطالعه محقق خواهد شد.

    کلیدواژگان: قیمت گذاری، جزء حرفه ای، واحدهای بهداشتی، بهداشت محیط، سیستم مطالعه کار
  • مریم سرخوش، علی اصغر نجف پور، مونا تبریزی آزاد* صفحات 193-196

    تصفیه شیرابه در محل دفن پسماند های جامد شهری هدف از انجام این مطالعه بررسی راندمان حذف صافی دانه درشت در حذف اکسیژن موردنیاز شیمیایی، نیترات از شیرابه تازه حاصل از محل دفن زباله های جامد شهری بود. نمونه گیری در سه سرعت 0/5 ، 1 و 1/5 متر بر ساعت شامل نمونه گیری از ورودی و خروجی صافی جهت تعیین غلظت نیترات ، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی صورت گرفت. میانگین راندمان حذف COD در سرعت 0/5 ، 1 و 1/5 متر بر ساعت به ترتیب برابر 84، 85 و 88 درصد، میانگین راندمان حذف نیترات در سرعت 0/5 ، 1 و 1/5متر بر ساعت به ترتیب برابر 88، 88 و85 درصد بود. مقادیر خروجی COD و نیترات کمتر از استاندارد محیط زیست بود. (p <0/05) براساس نتایج بدست آمده حذف نیترات با صافی درشت از نتایج COD بدست آمده بهتر بود. 

    کلیدواژگان: صافی درشت، نیترات، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی
|
  • Ghasem Ranjbar, Ali Asghar Najafpoor, Aliakbar Dehghan * Pages 107-116
    Background and Objective

    The main and most important way for heavy metals to enter human body is eating food. Given that vegetables are among main food sources. For this purpose, in this study heavy metals concentrations (lead, cadmium, Arsenic and mercury) in water and wastewater used, soil and vegetables of Kashafrood margin River farms are investigated.

    Materials and Methods

    In this in vitro study, 54 samples of three vegetable types and 18 water and wastewater samples and 18 soil samples were taken from three farms (one control and two case farms) in two consecutive months. The case farms were selected in Kashafrood River vicinity, where flow treatment plants municipal sewage and wastewater in Mashhad city. After preparation, samples acid digestion action was performed according to standard methods (3030 F Standard Method for water and vegetables – 3050 B EPA for soil). Atomic absorption device (spectrometry) was used to determine the concentration of heavy metals in samples and SPSS and Excel software were used to analyze the data. Finally, the information obtained was compared with national and international standards.

    Results

    The mean concentrations of heavy metals (lead, cadmium, arsenic and mercury) in water, soil and vegetable samples were different and varied in time and place. Among the selected vegetables, dill samples, among farms, farm 2 and among months June illustrated most polluted one, and of the heavy metals in the samples, lead had highest concentrations.

    Conclusion

    Heavy metal concentrations in soil and water samples were within national and international standard range, while concentrations of these metals in some vegetable samples exceeded national and international levels, which may be due to other factors, however, the use of standard effluent for agricultural irrigation requires control measures and the performance of relevant machinery duties. Keywords: Vegetables, Kashafrood, Heavy Metals

    Keywords: Vegetables, Kashafrood, Heavy metals
  • Eslam Nazari, Aslan Egdernezhad *, Reza Jalilzadeh Yengejeh Pages 117-133
    Background and Aim

    Monitoring water quality is so important so as to decide about using them. So, this research was conducted to evaluate Khuzitan’s river water quality.

    Materials and Methods

    The rivers were studied consist of Dez, Karkheh, Maroon, Karoon and Zohreh. Data collecting was applied during 2018 for each river from specified stations. So, water quality standard of Iran, WHO and Canadian council of ministers of the environment, and Shoeller diagram and Wilcox diagram were used. In addition, IRWQIsc and NSFWQI standards were used to categorize river water quality.

    Results

    The results showed that Dez water was industrially corrosive, while other rivers had sedimentary water for industrial use. The water quality of Dez was better than other rivers in Khuzestan province, but this river also had high magnesium, hardness and chlorine based on the Shoeller diagram. The quality of this river was better for agricultural purposes rather than the others. Karun River was moderately better than other rivers, and water quality is better upstream than downstream. According to IRWQIsc index, the water quality variations of Dez, Karkheh, Karoon, Maroon and Zohreh were 71-83, 41-52, 39-55, 33-41 and 25-32, respectively. The results of NSFWQI index for Dez, Karkheh, Karoon, Maroon and Zohreh rivers showed that the values of these rivers varied between 65-77, 55-70, 58-68, 52-60 and 36-48, respectively.

    Conclusion

    Thus Dez River was in relatively good condition. Karoon and Karkheh rivers were in moderate condition and other rivers were in relatively poor condition. According to all indices, water quality of Zohreh River was in poor condition and Dez River was in good condition. Other rivers had medium quality.

    Keywords: Dez River, Karoon River, Quality Index, Shoeller Diagram, Water Quality
  • Tahereh Zarei Mahmoudabadi *, Behrooz Behnejad, Pirooz Pasdar, Saeed Amooee, Baktash Behnejad Pages 134-144
    Background & objectives

    Build wastewater treatment plants alone will not resolve environmental concerns. But, for achieve optimal environmental standards, the performance of the treatment plants must be constantly monitored and evaluated. The purpose of this study was to feasibility of reuse of output effluent wastewater treatment plant of Ardakan.

    Materials and Methods

    This was a descriptive cross-sectional study. During a 6-month period from April 2019 to September 2019, 48 input and output samples were collected. The parameters studied included COD, BOD5, TSS, total coliform and fecal coliform. Which were measured according to the methods outlined in the Standard Method Book for Water and Wastewater Testing. Finally, the results were analyzed by statistical tests.

    Results

    The results showed that, the mean COD, BOD5, TSS, Fecal coliform and Total coliform at the output were 14.36, 4.56, 2.6 mg/L, 41 MPN/100 mL and 11.2 MPN/100 mL, respectively. Also removal efficiency for COD, BOD5 and TSS, total coliform and fecal coliform were 96.27, 96.81, 98.84, 99.99 and 99.99 Percentage, respectively.

    Conclusions

    The results showed that wastewater treatment plant Ardakan resulted in a significant reduction of organic matter and microbial contamination and was in good condition. And complies with standards in the reuse of wastewater for agricultural use, discharge into surface water and discharge to sorbent wells. Document Type: Research article

    Keywords: Feasibility, Reuse, Wastewater Treatment Plant, Outlet Effluent
  • Gity Behboody Pages 145-160
    Background and Aim

    Heavy metals are refractory pollutants that do not decompose in nature and can be released into the environment by sewage or wastewater from various industries. Usually, trace amounts of these metals are required for the normal functioning of the body. However, their excessive intake can cause poisoning in the body. The purpose of this research was to review various physical, chemical, and biological methods for the removal of heavy metals.

    Materials and Methods

    In this paper, the relevant articles between 2014 and 2019 were searched in databases such as Springer، Science Direct, Scopus, Freepaper, and John Wiley to obtain the latest findings on heavy metal removal methods.

    Results

    Studies show that heavy metals can affect human health, so their removal is essential. Various physical, chemical, and biological methods for the removal of heavy metals include membrane filtration, chemical precipitation, electrochemical purification, ion exchange, adsorption, and bioremediation.

    Conclusion

    The results of studies showed that heavy metals have destructive effects and they are necessary to be removed from water and soil. The advantages and disadvantages of heavy metal removal methods make it possible to choose the right method in terms of costs and availability of technical knowledge. Type of paper: Review paper

    Keywords: Heavy metal removal, Electrochemical treatment, Bioremediation, Chemical precipitation, photocatalytic method
  • Iman Shahidi Kaviani * Pages 161-172
    Background and purpose

    Population growth leads to the expansion of industries and improper management of industries leads to land pollution and irreparable damage to nature and living organisms. Therefore, studying the role of industrial centers in environmental pollution, including soil, is one of the most important measures in the field of pollution control. The aim of this study was to evaluate the rate of surface soil contamination with heavy metals exposed to the oil industry.

    Materials and methods

    In this study, to measure the rate of heavy metals, a total of 15 soil samples were taken from 5 stations with 3 replications and from depth of 0-30 cm. Heavy element measurements were performed by induction coupled plasma spectroscopy.

    Results

    Based on the results the average amount of Cadmium, Lead and Copper in the soil were 2.40 ± 1, 8.89 ± 5.91 and 55.83 ± 52.88 mg / kg respectively.

    Conclusion

    The average values of Cadmium and Copper were higher and the average values of lead were lower than the global average. Also, due to the high degree of toxicity of Cadmium, the highest risk of soil contamination can be attributed to Cadmium. The measurement of pollution of each of the three elements and for five sampling stations showed that the soil of the oil region was more polluted than Cadmium than the other two elements and the oil industry was more effective in Cadmium pollution than other elements. By measurement and comparison, the rate of soil pollution indices in the sampled zones, it showed that, as expected, the soil of the processing areas and the well head zones had more severe pollution than other areas and adopted more strict environmental control measures are essential on these areas.

    Keywords: Soil Pollution, Heavy Metals, Pollution Index, West of Karoon OilFields
  • Bayan Vakili, Behzad Shahmoradi, Nammam Ali Azadi, Kazhal Karami, Mona Ghaslani, Mona Karami Cheshmeh Zangi, Bayan Hossienzadeh, Shahram Sadeghi * Pages 173-181
    Background and Aim

    One of the main resources of methane emissions is waste disposal buried in landfill sites. To control the negative effects of methane emission on Ozone layer known as greenhouse effect, the routine is to capture methane and use it as an energy resource. The objective of this study was to assess the quantitative and qualitative characteristics of the Saqqez municipal solid wastes and to estimate the potential methane gas emission from the city’s landfills using LandGEM software over 2015-2034.

    Materials and methods

    In this descriptive cross-sectional study, the amount of solid wastes, the population of Saqqez city, and the characteristics of municipal solid waste landfills were used to estimate the methane gas emission using LandGEM software. Initial population and the population growth of Saqqez were obtained from the last census of 2012.

    Results

    The amount of annual waste was 62050 tons with methane emissions of 32m3/h in 2016. It is estimated that this amount to increase to 108805 tons with methane emissions of 2203m3/h in 2034.

    Conclusion

    In summary, the results of this study can assist city managers to prepare the appropriate actions to control and manage methane emissions to reduce its negative effects especially on environment.

    Keywords: Municipal Solid Waste, Methane, Landfill, LandGEM software, Saqqez
  • Rasoul Alinezhad, Mehdi Yousefi *, Hossein Ebrahimipour, Ali Taghipour, Amin Mohammadi Pages 182-192
    Background and purpose

    One of the most important relations between reducing organizational costs and maintaining the quality of services provided is the use of appropriate models for managing staff performance; Using these models can increase employee productivity. Therefore, this study aimed to evaluate the volume of environmental health activities in health centers.

    Materials and methods

    This study was a descriptive and applied study that was done in both quantitative and qualitative dimensions. The pilot design of the model was carried out at Mazandaran University of Medical Sciences. Every 10 minutes was considered a unit of work.

    Results

    51 fields of activity were identified in the field of environmental health activities. The total number of units in the field of environmental health was calculated to be 1019 units. Out of the identified activities, the most frequent repetitions were conduct inspection and recorded in the system, followed by daily chlorometry with 100 and 84 repetitions, respectively.

    Conclusion

    Personnel in any organization need a decisive mechanism to reduce inequality and a model of value for the amount of work that one does to improve productivity, increase efficiency, work motivation, and reduce inappropriate psychological stimuli in the workplace. This will be achieved using models such as the model presented in this study.

    Keywords: Pricing, Professional component, Health centers, Environmental health, Work study system
  • Maryam Sarkhosh, Ali Asghar Najafpoor, Mona Tabriziazad * Pages 193-196

    Treatment of Fresh Leachate From Municipal Solid Waste This study aimed at the examination of the efficiency of roughing filter in nitrate and chemical oxygen demand removal (COD), obtained in the fresh leachate from municipal solid waste landfill. Sampling was done in 3 rates 0.5m/h, 1m/h and 1.5 m/h, including simultaneous sampling from input and output filtering, to determine the concentration of nitrate and COD. The average efficiency of COD removal in filtration rates of 0.5 m/h, 1 m/h and 1.5 m/h was equal to 84, 88 and 85 % respectively. The average removal efficiency of nitrate in filtration rates of 0.5 m/h, 1 m/h and 1.5 m/h was equal to 88, 88 and 85 % respectively. Output values of COD and nitrate were lower than the environmental organization standard (p < 0.05). Based on the results of this study, the nitrate removal with a roughing filter was better than that obtained with COD. 

    Keywords: Roughing Filter, Nitrate, Chemical Oxygen Demand